Roiskemaalaus
Vanha koristelutyyli. Muistuttaa kaukaisesti kivipintaa. Maalattuun seinäpintaan lyödään roiskeita, esim. varpuvispilällä. Yleensä muutamalla eri värillä.

Paperoiminen
Tapetointi tai pinnan päällystäminen paperilla. Ennen varsinaisella seinäpaperilla paperoimista on hirsi-, tai lautaseinään pingotettava pinkopahvia tai konepaperia. Jos hirsiseinässä on isoja epätasaisuuksia on ne ensin tasattava varauksiin naulatuilla kolmiolistoilla. Rapattu seinä on hiottava tiiliskivellä nystyröiden tasoittamiseksi. Sen jälkeen sivellään seinä ohuella liisterillä ja kun liisteri on kuivunut liisteröidään sille ohutta makulatuuripaperia ja vasta sen päälle varsinainen seinäpaperi.

http://www.restaurointi.net/restauroinnista/sanasto/p.htm


Kiinalaiset kuvatapetit

Tapettien maalaamisella ja painamisella on Kiinassa pitkät perinteet. Joyway on vuonna 1970 perustettu kiinalainen 'tapettiateljee', joka on erikoistunut perinteisiin kiinalaisiin kuvatapetteihin, joita 1600-luvulta alkaen kukoistaneen maustetukkukaupan myötä tuotiin Eurooppaan säätyläisten kotien kiinteään sisustukseen. Kiinalaisia kuvatapetteja, erityisesti silkille maalattuja, tuotiin Eurooppaan, myös silloiseen Ruotsi-Suomeen jo barokin ja rokokoon aikakaudella. 

Kuvatapeteissa ei ole toistuvaa kuviota, vaan maisema syntyy vierekkäisistä vuodista.

992582.jpg992583.jpg

 


http://www.wanhatkonstit.fi/Joyway.tapetit.info.htm